Negocierile dintre Dan Diaconescu și Oficiul Participațiilor Statului și Privatizării în Industrie (OPSPI) pe temaprivatizării Oltchim s-au blocat la două ore de la începerea lor, una dintre probleme fiind că în sala unde se desfășoară discuțiile nu există acces la internet și nici surse de alimentare cu curent electric a laptopuri-lor, potrivit declarației făcute luni de avocatul Daniel Fenechiu, unul dintre reprezentanții legali ai lui Dan Diaconescu.
„S-a făcut rost de două prelungitoare, vom surmonta aceste probleme”, a precizat Fenechiu.
Avocatul a menționat că reprezentanții comisiei de privatizare i-au solicitat lui Dan Diaconescu ca propunerile lui – între care se numără cele privind condițiile de cumpărare a Arpechim și garanțiile că statul, prin Electrica sau AVAS, nu va cere insolvența Oltchim după privatizare – să fie extrase din actuala formă și să le fie prezentate la OPSPI sub forma unui document separat.
Întrebat dacă luni va fi semnat contractul de privatizare, avocatul a evitat un răspuns tranșant. „Nu știu, depinde de OPSPI”, a spus el, adăugând că totul depinde dacă OPSPI va accepta condițiile solicitate de clientul său.
Termenul limită anunțat de autorități pentru ca Dan Diaconescu, desemnat pe 21 septembrie câștigător al licitației pentru Oltchim, să facă plata pentru pachetul de 54,8% din acțiunile combinatului expiră luni, la ora 24:00.
Luni dimineață, înainte de a pleca spre Ministerul Economiei, patronul OTV a declarat că, „potrivit legii, contractul poate fi negociat până în februarie 2013”. „Nicăieri nu se vorbește de plata în avans. Nicăieri nu se vorbește de cele 10 zile. Cu toate acestea, noi vrem să plătim banii la semnarea contractului”, a precizat Diaconescu, la ieșirea din reședința sa. La întrebarea jurnaliștilor dacă are banii, Diaconescu a răspuns afirmativ: „Evident că avem banii. Cine semnează un contract înseamnă că are și banii”, a spus el.